Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Om Helsingborg

Helsingborgs stad ligger i framkant när det gäller miljö- och energifrågor. Ett långsiktigt och målmedvetet miljöarbete är viktigt för oss som jobbar i Helsingborgs stad. Därför har vi bland annat tagit fram miljöprogram med mål för samtliga verksamheter ända sedan 1983. Under 2015 valde staden dock att ta ett större grepp om frågan – och arbeta fram ett livskvalitetsprogram. Programmet antogs av kommunfullmäktige i januari 2016.

Läs mer på Livskvalitetsprogrammets webbplats

Staden har fått flera utmärkelser, bland annat Årets miljöbästa kommun, Bästa miljöbilskommun, Bästa elbilskommun och Årets cykelstad.

Helsingborgs miljöbyrå

Helsingborgs miljöbyrå har i uppdrag att kommunicera Helsingborgs miljöarbete. Här arbetar personer med olika kompetenser inom miljöområdet. Helsingborgs miljöbyrå ska också uppmuntra helsingborgarna till en mer miljövänlig livsstil. Det kan exempelvis handla om att välja cykeln framför bilen vid kortare resor. Läs mer om Helsingborgs miljöarbete här.

Om staden

Helsingborg är Sveriges åttonde största stad och 2011 passerade kommunen 130 000 invånare. Staden ligger i den spännande Öresundsregionen, med närhet till Danmark och resten av Europa. I Helsingborg är naturupplevelser aldrig långt borta,  staden har två marina reservat, Pålsjöskog, Rååns dalgång och Örbyängar i nära anslutning till stadens centrum.  Passa på att uppleva Helsingborg när du är på besök. Läs mer här.