Hallå där…

Therése Olofsson, Enhetschef Miljöbyrån & Miljöverkstaden och Lena Ståleker, kommunikatör Miljöbyrån Helsingborgs stad.

Therése Olofsson och Lena Ståleker som arbetar med Gröna idéer tillsammans med projektledare Jessica Andersson (ej med på bild).

Therése Olofsson och Lena Ståleker som arbetar med Gröna idéer tillsammans med projektledare Jessica Andersson (ej med på bild).

Detta är tredje upplagan av Gröna idéer. Tidigare har det varit en miljökonferens, men nu heter det hållbarhetskonferens. Berätta!
– Ja, nu har tagit steget vidare till hållbar utveckling. Vi står inför en rad gröna utmaningar och framtiden handlar om såväl ekologisk som social och ekonomisk hållbarhet. Vem skapar framtidens hållbara samhälle? På Gröna idéer 3.0 har vi breddat programmet för att ta ett samlat grepp om hållbarhetsfrågan.

Varför arrangerar Helsingborgs stad denna konferens?
– Helsingborg ligger i framkant när det gäller hållbar livsstil. I somras utsågs Helsingborgs stad till Sveriges femte miljöbästa kommun i Aktuell hållbarhets kommunrankning. Med Gröna idéer vill vi skapa en plattform för samtal om hållbarhet, miljö och vision.

Varför ska jag gå på Gröna idéer?
– Denna heldag får deltagarna ta del av en rad intressanta föreläsningar och goda exempel som drivkraft för en hållbar utveckling. Sveriges nya miljöminister Karolina Skog gästtalar och bland talarna finns även stadsforskare Alexander Ståhle, samhällsvetare Staffan Landin och rättviseförmedlare Seher Yilmaz. Kom på Gröna idéer för att få kunskap, inspiration och nya kontakter. Sen är detta ett av få framträdande som miljöminister Karolina Skog gör i Skåne under hösten – och vem vill missa det?

Välkommen att anmäla dig nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *